radiocafé

A radiocafé egy unikumnak számí­tó, közszolgálati jellegű kereskedelmi rádió a 98.6 MHz-es frekvencián, speciális, nagyon jól szegmentálható célközönséggel. Elsődlegesen a 14-35 év közötti, véleményformáló fiatalokat célozza meg, de hallgatóságának összetétele a műsorok révén tematikusan változik.

A radiocafé olyan, mint egy barát. A jelmondata is ez: radiocafé – van barátod! radiocafe – you’ve got a friend. Nem kiabál velünk reggel, mindig mellettünk áll, soha nem csal meg, nyarat varázsol ’rosszkedvünk telébe’, és feltétel nélkül szeret minket, Ha néha vitatkozunk is vele, akkor is tudjuk, hogy ott van nekünk, s amí­g világ a világ, számí­thatunk rá. Együtt vagyunk vele, ha úgy alakul az este, elmegyünk vele vacsorázni, vagy akár meghívjuk magunkhoz, sőt néha együtt is utazunk.

A radiocafé műsorát félóránként szakítják meg hírek.

Hírigazgatóként szí­vesebben jellemezném a helyzetet úgy, hogy a rádió egyéb műsorai csak azért vannak, hogy kitöltsék az időt két hírblokk között. Ez a gondolat Walter Cronkite-tól, az amerikai CBS televí­ziós társaság egykori legendás kommentátorától származik. Ugyanő mondta azt is, hogy a fiatalokat nem a szórakoztatás, hanem a minőség vonzza a hírműsorokhoz.

A radiocafé Hírszerkesztősége ennek szellemében készíti műsorait: az óránkénti hírek átfogó, kiegyensúlyozott képet adnak szűkebb és tágabb környezetünk meghatározó eseményeiről, a feles hírek pedig tematikus bontásban foglalják össze egy-egy témának (kultúra, tőzsde, EU, tudomány-technika, közlekedés, időjárás, sport) a legfrissebb tudnivalóit.

A radiocafé hí­rszerkesztői a Magyar Távirati Iroda, az egykori Független Hírügynökség, valamint a fontosabb hírportálok információi mellett a rádió saját riportereinek, illetve külső szakértőknek és helyszí­ni tudósí­tóknak az anyagait is beépí­tik hí­rműsoraikba.

A radiocafé Hí­rszerkesztősége a váratlanul bekövetkező fontos eseményekről, az adást megszakí­tva számol be. Egyes nagy horderejű témákról (Cunami, a Pápa halála, 9/11) többórás, háttér-jellegű különkiadásokkal jelentkezik. Minden esztendő végén 120 perces hírösszefoglalóban tekintjük át az év legfontosabb eseményeit úgy, hogy a visszatekintést az adott év toplistás zenéi fűszerezik. (Hírösszefoglalók: 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010)

A radiocafé 2003-tól 2011-ig szolgálta barátait, a 98.6 MHz-es frekvencián.